Τι θέλει να κρύψει ο δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς;

Το Δυτικό Μέτωπο δημοσιοποιεί καταγγελία του, η οποία αφορά σε υπόθεση

απόκρυψης, από το δήμαρχο Φυλής κ. Παππού, μελετών, με αντικείμενο

την «αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών φορτίων στο ΧΥΤΑ Φυλής» και την 

«αναλυτική καταγραφή της ποσοτικής και ποιοτικής σύστασης αποβλήτων ΧΥΤΑ Φυλής».

 

Τι θέλει να κρύψει ο δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς;

Την ώρα που σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια γίνεται συζήτηση για την κατασκευή νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή, μια νέα υπόθεση έρχεται να σπείρει έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους της Φυλής και της Δυτικής Αττικής, γενικότερα. Πρόκειται για την απόκρυψη από το δήμαρχο Φυλής κ. Παππού μελετών, που ο ίδιος είχε παραγγείλει με απευθείας ανάθεση, στις 13/10/2015.

Αντικείμενο των δύο μελετών είναι η «αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών φορτίων στο ΧΥΤΑ Φυλής» και η «αναλυτική καταγραφή της ποσοτικής και ποιοτικής σύστασης αποβλήτων ΧΥΤΑ Φυλής». Δεν προκαλεί, όμως, μόνο η απόκρυψη -για πάνω από δύο χρόνια- των μελετών, αλλά και η προσπάθεια συνειδητής παραπλάνησης, από μέρους του κ. Παππού, όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ζήτησε ενημέρωση και δημοσιοποίησή τους. Το σύντομο ιστορικό που ακολουθεί δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τα πραγματικά περιστατικά και για τη στάση του κ. δημάρχου.

Έχουμε πολλούς λόγους να υποψιαζόμαστε, βάσιμα, ότι οι μελέτες αποκρύπτονται σκόπιμα, λόγω των επιβαρυντικών στοιχείων που περιέχουν, με απώτερο στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της εγκατάστασης της Φυλής και η δημιουργία νέου ΧΥΤΑ -στην επονομαζόμενη γ΄ φάση-, αφού η χωρητικότητα του υφιστάμενου ΧΥΤΑ εξαντλείται -το αργότερο- την άνοιξη του 2019.

Αν οι υποψίες αυτές επιβεβαιωθούν, θα έχουμε να κάνουμε με καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος και συνειδητή έκθεση σε κίνδυνο της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, για την οποία ο κ. δήμαρχος οφείλει να λογοδοτήσει, όπως και όλοι όσοι γνώριζαν την εκπόνηση και το περιεχόμενο των συγκεκριμένων μελετών.

Σε κάθε περίπτωση, το δημοτικό συμβούλιο Φυλής, ο ΕΔΣΝΑ -μέλος της ΕΕ του οποίου είναι ο κ. Παππούς- και οι υπερκείμενες πολιτικές αρχές οφείλουν να επιβάλλουν τη δημοσιοποίηση των μελετών, την αξιολόγησή τους από τους πολίτες της Δυτικής Αττικής και από τους ειδικούς σε θέματα υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος και να καταλογίσουν τις ευθύνες σε όσους τις απέκρυψαν, που θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες του νόμου γι αυτή τους τη στάση.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι πολίτες της Δυτικής Αττικής δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια, σε βάρος της υγείας και της ζωής τους.

20/3/2018

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας

[email protected]

Σύντομο ιστορικό

Στις 13/10/2015, ο δήμαρχος Φυλής κ. Χρ. Παππούς με αποφάσεις του ανέθεσε στην εταιρεία ASPROFOS ENGINEERING την εκπόνηση δύο μελετών, με αντικείμενο «την αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών φορτίων στο ΧΥΤΑ Φυλής» και «την αναλυτική καταγραφή της ποσοτικής και ποιοτικής σύστασης αποβλήτων ΧΥΤΑ Φυλής», συνολικού κόστους 48.000 €.

Στην πρόσφατη έκθεση VERDE.TEC, που πραγματοποιήθηκε στις 2-4/3/2018 στην Αθήνα, η εταιρεία ASPROFOS ENGINEERING παρουσίασε τις δραστηριότητές της, ανάμεσα στις οποίες και την εκπόνηση των συγκεκριμένων μελετών (στην πράξη, τις μελέτες εκπόνησε η ΕΤS BIOGAS, για λογαριασμό της ASPROFOS ENGINEERING).

Στις 5/3/2018, δύο δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Φυλής (Κώστας Λουμιώτης και Γιώργος Αβράμης) και ένα μέλος της συλλογικότητας ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Χρήστος Κουρνιώτης) επισκέφθηκαν το δήμαρχο Φυλής και ζήτησαν τις μελέτες. Ο κ. Παππούς ισχυρίστηκε ότι δεν έχει τίποτα στα χέρια του.

Στις 13/3/2018, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φυλής Κώστας Λουμιώτης και Πετρούπολης Νίκος Σακούτης ζήτησαν, γραπτά τις μελέτες, από την ASPROFOS ENGINEERING. Στις 16/3/2018, ο διευθυντής έργων της ASPROFOS ENGINEERING κ. Λ. Ζάμπας απάντησε ότι οι μελέτες έχουν παραδοθεί στο δήμο Φυλής.

Στις 19/3/2018, αντιπροσωπεία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ -ανάμεσά τους και οι δημοτικοί σύμβουλοι Φυλής Κ. Λουμιώτης και Πετρούπολης Ν. Σακούτης- επισκέφθηκαν το δήμαρχο Φυλής κ. Παππού. Τον ενημέρωσαν για την απάντηση της ASPROFOS ENGINEERING και ζήτησαν, εκ νέου, τις μελέτες. Αυτήν τη φορά, ο κ. Παππούς παραδέχθηκε ότι οι μελέτες εκπονήθηκαν, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν τις έχει στην κατοχή του! Υποσχέθηκε ότι θα τις αναζητήσει αυθημερόν και ότι θα ενημερώσει το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Η δέσμευση δεν τηρήθηκε, με τη δικαιολογία ότι το περιεχόμενό τους είναι χωρίς ιδιαίτερη σημασία.

Αφήστε τη σκέψη σας