Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ"

datestart Ημερομηνία Δημοσίευσης: 1/10/2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Καλησπέρα σας

Σας καλωσορίζουμε σ’ αυτή την ανοικτή παρουσίαση - συζήτηση για τη δημιουργία Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού στην πόλη μας.

Πριν μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για το συνεταιρισμό είναι χρήσιμο να πούμε λίγα λόγια για το τι ήταν εκείνο που μας οδήγησε στις διάφορες δράσεις αλληλεγγύης, στη δημιουργία της κίνησης χωρίς μεσάζοντες, τι είναι εκείνο που σε τελευταία ανάλυση μας ωθεί σήμερα στο επόμενο βήμα που είναι η δημιουργία του συνεταιρισμού.

 Ασφαλώς και είναι η ανθρωπιστική κρίση οι δυσκολίες τα αδιέξοδα των μνημονιακών χρόνων, που καθιστούν αναγκαιότητα την αλληλεγγύη. Όμως αυτά λίγο πολύ όλοι τα γνωρίζουμε γιατί τα ζούμε καθημερινά.

Εδώ θέλουμε μόνο να σημειώσουμε ότι η κρίση που μα&s


ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ «ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΥΝ. Π.Ε.»

datestart Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21/4/2015

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

«ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΥΝ. Π.Ε.»

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’

ΑΡΘΡΟ 1. Σύσταση - Νομική Φύση - Διάρκεια

1. Ιδρύεται Αστικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που διέπεται από τις διατάξεις της συνεταιριστικής νομοθεσίας (Ν. 1667/1986 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και τους ορισμούς του παρόντος καταστατικού.

2. Ο συνιστώμενος με το παρόν Αστικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με περιορισμένη ευθύνη των μελών του.

3. Η διάρκεια του Συνεταιρισμού θα είναι αορίστου χρόνου.

ΑΡΘΡΟ 2. Επωνυμία –Σφραγίδα


ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ! ΟΙ "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ" ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΣΤΙΚΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ.

datestart Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27/11/2014

Έκλεισαν δύο χρόνια διανομών τροφίμων  ”ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ” στην πόλη μας. Δύο χρόνια συνεχούς  προσπάθειας για να αποδείξουμε έμπρακτα ότι ο δρόμος της λαϊκής αυτοοργάνωσης , της συμμετοχής, της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας, προσπάθειας για της αντίστασης και της δημοκρατίας είναι όχι μόνο αναγκαίος αλλά και εφικτός για την κοινωνία μας. Με την πεποίθηση ότι ένας λαός για να παλέψει για τη σωτηρία του πρέπει πρώτα απ” όλα να δώσει τον αγώνα της επιβίωσης προσπαθήσαμε  να οργανώσουμε ένα δίκτυο υποστήριξης και αλληλεγγύης.
Καταφέραμε τα δύο αυτά χρόνια να διανείμουμε 350 τόνους τρόφιμα ”ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ” και να δώσουμε  δωρεάν 7 τόνους τρόφιμα σε οικογένειες της πόλης μας που αδυνατούν να αγοράσουν. Δημιουργήσαμε τμήμα για δωρεάν συμβουλευτικές υπ&


ΣΙΝΕΦΙΛ ΒΡΑΔΙΕΣ!!! ΔΩΡΕΑΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ "ΑΜΠΑΡΙΖΑ"

datestart Ημερομηνία Δημοσίευσης: 26/1/2014

Ο κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος «Παίρνω Αμπάριζα», έχει ζωή λειτουργίας περίπου τρία χρόνια. Στόχος του ήταν και είναι να αποτελέσει ένα χώρο συνεύρεσης ανθρώπων – γειτόνων που έχουν ανησυχίες, που τους ενδιαφέρει η πραγματικότητα της καθημερινότητάς τους, που θέλουν να είναι ενεργοί στα δρώμενα της πόλης μας. Να αποτελέσει ένα χώρο φιλικό και φιλόξενο, που να δένει τους συνευρισκόμενους μεταξύ τους, που να προσφέρει απλόχερα ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να αναπτύσσονται διάφορες πρωτοβουλίες, που είτε θα βοηθούν όσους έχουν ανάγκη (Χωρίς Μεσάζονες – Κοινωνικό Φαρμακείο – Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά),  είτε θα «φτιάχνουν» ένα «ποιοτικό» κλίμα ώστε να ξεφεύγουμε λίγο και να ψυχαγωγούμαστε χωρίς τη χυδαία εμπορευματοποιημένη διασκέδαση που έχει &epsilon

Ανακοινώσεις